Діловий туризм в Україні буде одним з пріоритетних напрямів у рамках програми розвитку туризму до 2022 року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу повідомила голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова.

«У рамках програми розвитку туризму до 2022 року планується визначити пріоритетні напрями та види туризму. До них однозначно належатиме і MIC, так званий діловий туризм», - сказала вона.

За її словами, діловий туризм зараз активно розвивається в таких індустріальних містах як Донецьк, Дніпропетровськ, Харків. «У цих містах є всі можливості для розвитку цього виду туризму, особливо після того, як були побудовані об'єкти під Євро -2012 і зараз будуються мультифункціональні комплекси під Євробаскет-2015, які можуть використовуватися як конференц-зали», - зазначила вона.

Разом з тим Шаповалова нагадала, що НСК «Олімпійський» і «Донбас Арена» вже зараз активно використовуються для проведення конференцій і подібних заходів.

«Потрібно просто запрограмувати і попередити світову спільноту, що у нас такі заходи проводяться. І тоді вони із задоволенням будуть приїжджати до нас», - підкреслила чиновник.

Також, за словами Шаповалової, до пріоритетних видів розвитку туризму належатиме сільський, екологічний та оздоровчий туризм. «Сільський і екологічний туризм дуже важливий для регіонів, а оздоровчий туризм дасть можливість максимально використовувати рекреаційні можливості України», - резюмувала вона.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

428