Чоловік, який минулого тижня підірвав себе на російсько-українському кордоні, діяв професійно. Про це заявив помічник голови державної прикордонної служби України Сергій Астахов.

«Згідно з результатами розслідування, яке ми проводили в рамках своїх прикордонних дій, можна на 100% стверджувати, що людина діяла абсолютно грамотно, навчено. Ми не маємо права стверджувати, хто він і що він - ми не займаємося цим розслідуванням. Але те, що він мав при собі такий вибуховий пристрій, і те, що він діяв не роздумуючи, фактично само за себе говорить», - сказав Астахов, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, відомство не має даних про можливу причетність цього чоловіка до бойовиків, оскільки не займається розслідуванням кримінального провадження.

Нагадаємо, у ніч на 4 жовтня чоловік під час перевірки документів підірвав себе в пункті пропуску «Бачівськ» на російсько-українському кордоні. Унаслідок вибуху постраждали двоє українських прикордонників. Сам підривник загинув, а двох українських прикордонників госпіталізували до районної лікарні міста Глухова у важкому стані. Відкрито кримінальне провадження за чотирма статтями, молдаван, у чиєму автобусі ховався чоловік, затримано.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203