Україна зацікавлена ​​у збільшенні товарообігу з Білоруссю. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з главою уряду Республіки Білорусь Михайлом Мясниковичем, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми хотіли б і надалі не просто зберігати, а й нарощувати обсяги нашої співпраці, і знімати ті проблеми, які на цьому шляху виникають через недосконалість або невідповідності нашої договірно-правової бази. І я думаю, що наша сьогоднішня зустріч сприятиме цьому», - сказав Азаров.

Прем'єр зазначив, що торік товарообіг між Україною і Білоруссю склав 7,5 млрд доларів і посів четверте місце після обсягів товарообігу з РФ, Китаєм і Німеччиною.

У свою чергу Мясникович зазначив, що Білорусь зацікавлена ​​в активізації сільськогосподарської кооперації, співпраці в енергетичній, фармацевтичній, транспортній галузі, науково-технічномуій та інноваційній співпраці і т.д.

«Зараз приблизно 80 наших великих підприємств взаємно доповнюють один одного і виробляють конкурентоспроможну продукцію як для внутрішніх ринків, так і для ринків третіх країн - це і трактори, і зернозбиральні комбайни, й ліфтове устаткування», - зазначив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні, 7 жовтня, з одноденним офіційним перебуває в Білорусі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173