У грудні 2013 року Петриківський розпис може бути включений до світового списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО (Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури). Як передає кореспондент ForUm'у, про це на прес-конференції повідомила голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова.

«У грудні 2013 року ЮНЕСКО розглядатиме питання про надання статусу світової нематеріальної спадщини українському декоративно-орнаментальному народному живопису «Петриківський розпис», - сказала вона.

Вона також акцентувала, що наявність об'єктів ЮНЕСКО дуже важлива для розвитку в'їзного туризму. «Так званий пізнавальний туризм належить до видів туризму, що найбільш динамічно розвиваються у всьому світі», - зазначила Шаповалова.

Як нагадала вона, на сьогодні 7 об'єктів України включені до списку ЮНЕСКО і ще 15 претендують на включення. Зокрема, в цьому році ще 2 об'єкти України розширили список ЮНЕСКО.

Як повідомляв ForUm, міністр закордонних справ Леонід Кожара раніше висловлював упевненість у тому, що цього року ЮНЕСКО надасть Петриківському розпису статус нематеріальної культурної спадщини людства.

21 червня під час засідання 37-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Камбоджі одноголосно «Дерев'яні церкви Карпатського регіону України» внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

До списку Всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) внесена ще одна українська номінація - Херсонес Таврійський.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241