Єдиний електронний квиток для всіх видів транспорту в Києві планується ввести з 1 січня 2014 року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході розширеного засідання колегії Київської міськдержадміністрації заявив голова КМДА Олександр Попов.

«Процес непростий, проте настав час приймати рішення. Поставимо метою перейти на цю систему з 1 січня 2014 року», - зазначив він.

Чиновники планують впровадити кілька видів квитків: розраховані на кількість поїздок (на 10, 20... 100), тимчасові (діятимуть протягом 75 хвилин), іменні (на місяць, три місяці і рік), туристичні і студентські.

За допомогою єдиного електронного квитка можна буде їздити на всіх видах транспорту, крім маршруток, а питання пільговиків місцева влада планує вирішити за допомогою «Картки киянина».

У свою чергу, заступник голови КМДА Михайло Костюк зазначив, що повністю на нову систему жителі столиці, швидше за все, перейдуть у середині 2014 року.

Конкретні цифри щодо вартості проїзних квитків у рамках нової системи КМДА зможе оприлюднити після затвердження нової методики розрахунків.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219