Для належного утримання доріг в осінньо-зимовий період місту не вистачає снігоприбиральної техніки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, сьогодні в ході засідання колегії Київської міської державної адміністрації заявив генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Петро Береговий.

За його словами, зокрема, місту не вистачає 347 снігоочисників, 79 розкидачів піску, 41 грейдера, 47 бульдозерів і 121 снігонавантажувача.

Крім того, за його словами, 50% столичної снігоприбиральної техніки вичерпали свій термін експлуатації. «Майже 50% снігоприбиральної техніки вичерпали свій нормативний термін, проте в цілому, на сьогоднішній день, у нас є 297 одиниць техніки», - зазначив він.

За словами Берегового, враховуючи те, що техніки недостатньо, комунальні підприємства і корпорації уклали 28 договорів зі сторонніми організаціями та підприємствами для отримання 177 одиниць додаткової техніки.

Крім того, Береговий зазначив, що «Київавтодор» до 1 листопада цього року закупить сіль для посипання доріг на 60%.

За даними КМДА, у належний стан приведені майданчики для тимчасового складування снігу, підготовлено 14 ангарів – сховищ для солі, площа яких дозволяє вмістити одночасно до 40 тис. тонн солі. Всього на зимовий період 2013-2014 років передбачено заготовити 51,4 ​​тис. тонн технічної солі.

«Загалом на підготовку дорожнього господарства і техніки, а також на ремонт снігоприбиральної техніки з місцевого бюджету виділено 10 млн грн. На даний момент робота триває, і ми плануємо завершити її до 15 жовтня. З 20 жовтня всі підприємства і корпорації виставлять по 5 одиниць на цілодобове чергування, а з 1 листопада ми повністю перейдемо на режим цілодобового чергування», - резюмував чиновник.

Як повідомлялося, до початку осінньо-зимового сезону Київ планує закупити 30 одиниць снігоприбиральної техніки.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166