Спроба проникнення народних депутатів від опозиційних фракцій в будівлю Київради - протизаконна.

Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив на брифінгу лідер фракції ПР Олександр Єфремов.

«Ті дії, які проводяться біля будівлі Київради, носять протизаконний характер. Коли наші колеги виступають, кажучи про те, що їх кудись не пускають, я собі ставлю запитання: «А навіщо вони намагаються туди потрапити?». Ці депутати йдуть з однією метою - зірвати роботу державного органу», - сказав він.

Також лідер фракції ПР нагадав, що в Конституції України існує норма, яка говорить про безперервне право роботи держоргану, обраного народом.

«До тих пір, поки не обраний новий орган, нинішній зобов'язаний продовжувати роботу. Якщо нардеп перешкоджає цьому, то він за законом заважає роботі держустанови, а це карається Кримінальним кодексом. Тому депутати, які йдуть на протизаконні дії, повинні розуміти, яке законне рішення отримають у відповідь», - заявив Єфремов.

Він підкреслив, що нардепи не мають права порушувати закони.

«Народні депутати не повинні порушувати закони, які затверджені Верховною Радою, якими б благими намірами вони прикривалися», - резюмував регіонал.

Нагадаємо, 2 жовтня біля будівлі Київської міської ради зібралися близько 1000 прихильників опозиції, які протестували проти проведення засідання Київради.

Час від часу між мітингувальниками та правоохоронцями виникали локальні сутички. У ході однієї з таких бійок міліціонери застосували сльозогінний газ.

Крім того, мітингувальники кинули кілька димових шашок.

У міліції визнали, що їхні співробітники використовували сльозогінний газ під час охорони правопорядку.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153