Голова Верховної Ради Володимир Рибак звернеться до генерального прокурора Віктора Пшонки щодо розслідування подій 2 жовтня під Київрадою. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на брифінгу.

За його словами, він хоче отримати інформацію про розслідування, що проводяться, у зв'язку з інцидентами біля будівлі Київради 2 жовтня.

Рибак також зазначив, що кожен народний депутат має право бути присутнім на сесіях місцевих органів самоврядування. «Але приходити і йти до президії, диктувати, що розглядати, ніхто не має права... Тут головне питання - питання культури. Я такого не підтримую і підтримувати не збираюся», - сказав він.

Нагадаємо, 2 жовтня представники опозиційних партій протестували проти проведення сесії Київради, яку вони вважають нелегітимною через завершення терміну повноважень нинішнього складу.

Будівлю мерії взяли під охорону співробітники МВС. Прихильники опозиції на чолі з депутатами парламенту спробували пройти в будівлю мерії, щоб перешкодити проведенню засідання. Над натовпом розпилили сльозогінний газ, хтось кинув кілька димових шашок.

Лілія Брудницька,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156