Лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександр Єфремов сподівається, що парламент встигне прийняти до Вільнюського саміту законопроект про прокуратуру. Як передає кореспондент ForUm'у, про це він заявив сьогодні на брифінгу.

«Основний законопроект, який зараз чекають у парламенті, - це проект про прокуратуру. Він 11 числа буде розглядатися у Венеціанській комісії, і набуватиме остаточну узгоджену формулу. Якщо ми цей документ отримаємо відразу ж після його розгляду в комісії, то у нас залишається достатньо часу, щоб в обумовлені часові терміни прийняти його до Вільнюського саміту», - сказав Єфремов. Також він додав, що ПР зацікавлена ​​у своєчасному прийнятті як цього законопроекту, так і інших, що входять в пакет «єврозаконів».

«І справа не тільки в саміті і в прийнятому рішенні імплементувати наше законодавство. Європейські стандарти - це найвищі стандарти. Якщо ми хочемо жити краще, значить, ми нашу законодавчу базу повинні зістикувати з базою європейських країн», - зазначив він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Рибак повідомив, що парламент ухвалить останні законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, на початку жовтня.

Міністр закордонних справ Леонід Кожара розповів, які законопроекти залишилося прийняти Україні для успішного підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306