Україна зацікавлена ​​ у налагодженні співпраці з провідними південнокорейськими компаніями у реалізації інвестиційних проектів на території нашої держави. Про це, як повідомляє прес-служба парламенту, голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив у ході зустрічі зі спікером Національної асамблеї Республіки Корея Кан Чан Хі.

Сторони обговорили широке коло питань подальшої активізації українсько-корейського співробітництва, зокрема, у політичній, торговельно-економічній та соціальній сферах.

Рибак зазначив , що пріоритетними напрямами двосторонніх відносин є «розвиток економічної складової , поглиблення торговельного та економічного співробітництва». На його переконання, рівень цієї співпраці не відповідає можливостям сторін.

За його словами , Україна зацікавлена ​​у поєднанні значних фінансових ресурсів Кореї з можливостями України, зокрема, через залучення корейських інвестицій у сільське господарство, будівництво, металургію, енергетичну сферу, а також у високотехнологічні галузі промисловості нашої країни.

Рибак відзначив важливість успішного впровадження спільних проектів, які перебувають на різних стадіях виконання.

Серед таких проектів він назвав: запуск корейського супутника дистанційного зондування Землі «Компсат-5» українською ракетою-носієм, національний проект «СПГ-термінал», проект виробництва швидкісних поїздів в Україні , проект спільного складання автомобілів корейського виробництва на українських автозаводах , проекти у сільськогосподарській сфері , імпорт силового обладнання для військових суден Республіки Корея, соціальний проект компанії «Самчуллі». Запрошуючи корейських бізнесменів до співпраці, керівник парламенту сказав, що «той , хто перший зайде в Україну з бізнесом, залишиться в нашій країні назавжди».

У свою чергу, Кан Чан Хі заявив про зацікавленість корейських бізнесменів у розширенні співпраці між нашими країнами. «Є перспектива співпраці у сільськогосподарській сфері, у сфері інформаційних технологій, військово-космічному напрямі», - сказав він, відзначивши високий рівень підготовки кадрів інформаційно-технологічного напряму. У цьому контексті Кан Чан Хі повідомив, що провідна корейська компанія «Самсунг» побудує в Україні дослідний центр.

Також корейські бізнесмени, за його словами, готові інвестувати у спільне виробництво швидкісних поїздів (у Дніпропетровську), будівництво терміналу скрапленого газу (ЗПГ в Одесі), вводити розроблені технології землеробства на землях України. «Якби я був бізнесменом, я б давно інвестував саме в Україн , - сказав Кан Чан Хі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165