Представник Президента України в парламенті Юрій Мірошниченко повідомив, що Віктор Янукович з урахуванням напруженого і важливого порядку денного Верховної Ради України на цьому тижні розраховує на її злагоджену роботу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання погоджувальної ради.

Мірошниченко висловив надію на те , що черговий пленарний тиждень буде плідним і «може стати приводом об'єднати зусилля, зокрема, навколо євроінтеграційних законопроектів».

На його думку , найбільшу увагу цього тижня у ВРУ буде віддано законопроекту «Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів», а також законопроектів про громадське телебачення і роздержавлення ЗМІ.

Мірошниченко також запропонував включити до порядку ВРУ на цей тиждень законопроект про внесення змін до деяких законів України про зміну статусу співробітників апарату ВР. «Цей законопроект, його розгляд, актуальний у контексті тієї правової реформи, яка йде в державі», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm , 5 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні і за основу євроінтеграційний законопроект про внесення змін до деяких законів, що стосуються виконання судових рішень.

Крім того, 5 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу урядовий законопроект із так званого європакету №2105а про внесення змін до Митного тарифу України, затвердженого Законом України «Про митний тариф».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108