Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко виступає за розроблення механізмів для продовження співпраці між Україною і країнами Митного союзу після підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це він заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Україна прийняла суверенне рішення, і ми обов'язково знайдемо формулу, щоб бути разом і продовжувати співпрацю. Перед нами великий шлях. Ми - члени Митного союзу - повинні найближчим часом пройти цей шлях пошуків формули співпраці в нових умовах», - сказав президент Білорусі.

При цьому він підкреслив, що навіть якщо б Україна вступила до НАТО, то необхідно було б прийняти таке суверенне рішення і шукати шляхи для продовження співпраці.

«Нутром я з Україною, і ми обов'язково знайдемо формулу, щоб працювати разом. Ми хочемо, щоб Україна була не тільки поруч, але в середині інтеграційних процесів, що відбуваються в ЄЕП», - сказав Лукашенко.

У свою чергу, Азаров погодився з тим, що співпрацю необхідно продовжувати. Він зазначив, що для України надзвичайно важлива зона вільної торгівлі як з ЄС, так і з країнами Митного союзу.

«Для нас важливе створення зони вільної торгівлі з ЄС і настільки ж важлива подальша співпраця з країнами Єдиного економічного простору. І Україна готова знайти механізми співпраці як з ЄС, так і країнами Митного союзу», - підсумував прем'єр-міністр.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров висловив подяку керівництву Білорусі за дуже зважену, спокійну оцінку рішення України щодо підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Сьогодні, 7 жовтня, глава українського уряду перебуває з одноденним офіційним візитом у Білорусі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287