Україна має намір розвивати відносини з Росією і після очікуваного у листопаді підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Про це віце- прем'єр-міністр України Юрій Бойко заявив в інтерв'ю телеканалу «Інтер», повідомляє його прес-служба.

« Процитую одного із керівників російського уряду: у листопаді життя не закінчиться. Нам доведеться вибудовувати відносини з урахуванням тих реалій , які виникнуть після підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Росія є для нас ринком товарним, а ми для неї - ринком послуг , в першу чергу , фінансових , в Україні працює дуже багато російських банків. Ми пов'язані, і жодним чином не стоїть питання, щоб ми згорнули ці зв'язки, в усякому разі, з нашої ініціативи», - сказав він.

Бойко зазначив , що уряд планомірно працює над врегулюванням питань з партнерами по Митному союзу. Зокрема, 15 жовтня пройде засідання українсько-російського міжурядового комітету з економічних питань, на якому розглянуть секторальне співробітництво.

«Прем'єри будуть проводити засідання в Калузі 15 жовтня. Сподіваюся , що ми вийдемо на підписання конкретних угод , це буде приклад секторального співробітництва», - підкреслив віце-прем'єр.

Він висловив упевненість , що розвиток відносин з Росією піде на користь українській економіці.

«У європейських колег немає жодних підстав сумніватися в тому , що Україна послідовна у прагненні підписати у Вільнюсі Угоду про асоціацію. З іншого боку , секторальне співробітництво , яке ми ведемо з Російською Федерацією, дуже важливе. Це робочі місця , податки і робота підприємств. Тому ми тут також будемо послідовними», - сказав Бойко.

Як приклад перспективних напрямів секторальної співпраці з Росією він назвав авіакосмічній галузі.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165