До кінця 2013 року термін «проблемний округ» повинен зникнути із політичного лексикону. Про це в інтерв'ю «Комерсант-Україна» заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

«Не допустити повторення тієї ситуації (неможливість встановити результати виборів, різні дані підрахунку голосів, силове протистояння - Ред.) ми будемо прагнути всіма доступними нам засобами правового реагування . До кінця цього року термін «проблемний округ» повинен зникнути із політичного лексикону».

На думку глави Центрвиборчкому , це серйозна пляма на іміджі держави , і вона має бути ліквідована. Правоохоронні органи мають дати оцінку допущеним тоді порушенням.

Охендовський висловив упевненість в тому , що «кандидати у депутати , які намагалися за допомогою окремих членів дільничних та окружних комісій спотворити підсумки , зробили необхідні висновки. У свою чергу, і бійці «Беркута» не повинні залучатися до транспортування виборчої документації . Суддям варто багаторазово зважити всі «за» і «проти», перш ніж прийняти рішення про недійсність голосування на виборчій дільниці».

ЦВК у ході підготовки майбутніх виборів буде жорстко реагувати на протизаконні дії будь-яких осіб , незважаючи ні на які суб'єктивні чинники. «Ці вибори вкрай важливі і в контексті підготовки до саміту у Вільнюсі , і з точки зору елементарної довіри наших громадян до Центральної виборчої комісії. Не виключено , що вони стануть фінальним акордом у діяльності нинішнього складу комісії. Хочеться виконати цей акорд в мажорі , а не мінорі», - резюмував Охендовський.

Як раніше повідомляв ForUm , Центральна виборча комісія своєю постановою затвердила розподіл субвенції з Державного бюджету України місцевим бюджетам , необхідної для підготовки та проведення позачергових місцевих виборів , призначених Верховною Радою України на 15 листопада 2013 року.

5 вересня Рада призначила проведення повторних виборів депутатів Ради в п'яти проблемних мажоритарних округах на 15 грудня.

5 листопада 2012 року Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах №№94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради у цих округах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133