Броварський міськрайсуд Київської області переніс на 11 жовтня судове засідання за обвинуваченням міліціонерів у халатності, яка призвела до втечі колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, у зв'язку з хворобою одного з обвинувачених Василя Удовиченка.

На початку сьогоднішнього судового засідання сторона захисту повідомила, що у Удовиченка стався серцевий напад і він перебуває у лікарні.

Заслухавши думки сторін, головуючий у судовому процесі суддя Микола Шевчук прийняв рішення про перенесення судового засідання на 09:30 11 жовтня, зобов'язавши у той же час сторону захисту підсудного на наступне засідання надати офіційний документ, що підтверджує хворобу, а також повідомити, як довго Удовиченко перебуватиме у лікарні, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у свій вуз.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту.

13 серпня був оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня - в міжнародний.

27 серпня Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місцезнаходження Мельника і готуються до його затримання та екстрадиції в Україну.

6 вересня прокуратура завершила досудове слідство у кримінальному провадженні щодо двох службових осіб органів внутрішніх справ і передала до суду обвинувальний акт за звинуваченням їх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, тобто у службовій недбалості, внаслідок якої скоїв втечу затриманий.

Обвинуваченим міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221