Проблем з електропостачанням стадіону «Дніпро-Арена» під час матчу 12-го туру Прем'єр-Ліги «Дніпро» - «Металіст» не було.

Про це йдеться у заяві енергопостачальної компанії «ДТЕК Дніпрообленерго» (Дніпропетровськ).

«Напруга від підстанції «Славута »ДТЕК Дніпрообленерго на трансформаторну підстанцію ТОВ «Дніпро-Арена» подавалося безперебійно», - йдеться в документі.

Після того як надійшла неофіційна інформація про відключення електрики на стадіоні «Дніпро-Арена», енергетики компанії виїхали з перевіркою на підстанцію «Славута», яка живить об'єкт.

« Було встановлено , що аварійних і технологічних порушень не відбувалося. Підстанція як на момент інциденту , так і зараз забезпечує повне надійне електропостачання об'єкта за схемою нормального режиму», - підкреслили в компанії.

Зазначається , що інформації про знеструмлення об'єкта «Дніпро-Арена» та інших об'єктів, які живляться від названої підстанції , на диспетчерський пункт енергопостачальної компанії також не надходило. Однак енергетики ДТЕК Дніпрообленерго відправили оперативно-виїзну бригаду до місця події на випадок надання допомоги , але вона не знадобилася.

« Підстанція «Славута» - це сучасний об'єкт , обладнаний швидкодіючими захистом і автоматикою . У разі порушення диспетчеру надійшла би миттєва інформація про аварійне відключення . У даній ситуації цього не відбувалося. Напруга не зникала ні на одну секунду. Положення вимикача залишається незмінним. На даний момент це підтвердив і головний енергетик стадіону , пояснивши причину можливим збоєм в електроніці на обладнанні ТП ТОВ «Дніпро-Арена», - сказав технічний директор «ДТЕК Дніпрообленерго» Сергій Березовський.

Нагадаємо, головний арбітр матчу 12-го туру чемпіонату України з футбол у між «Дніпром» і «Металістом» Анатолій Жабченко вирішив зупинити матч через зникнення на стадіоні «Дніпро-Арена» освітлення.

Харківський футбольний клуб «Металіст» вимагає зарахувати технічну поразку ФК «Дніпро» у зв'язку з порушеннями норм безпеки , а також Регламенту проведення змагань у матчі, який не відбувся вчора.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1714