Харківський футбольний клуб «Металіст» вимагає зарахувати технічну поразку ФК «Дніпро» у зв'язку з порушеннями норм безпеки, а також Регламенту проведення змагань у матчі, який не відбувся учора .

Про це йдеться у зверненні «Металіста» до громадськості, Федерації футболу України, Прем'єр-ліги, опублікованому на офіційному сайті клубу.

« Варто взяти до уваги , що подібне порушення - не форс-мажор , стадіон є власністю ФК«Дніпро» , і саме клуб несе всю відповідальність за те , що сталося на «Дніпро-Арені»: незабезпечення належних умов для проведення матчу , а також незабезпечення безпеки протягом 45-хвилинної паузи (відсутність світла на евакуаційних виходах з трибун, проникнення двох вболівальників господарів по металевих конструкціях на дах з наступним скиданням палаючих фаєрів на голови уболівальникам «Металіста», використання безлічі піротехнічних засобів , засліплюючих лазерних указок і т.п .)», - йдеться у відкритому листі.

У «Металісті» вважають , що з боку «Дніпра» не було вжито ніяких активних дій , щоб вирішити технічні проблеми і прискорити процес усунення проблем з освітленням.

Згідно зі ст. 60 Регламенту чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги , стадіон має бути забезпечений двома незалежними джерелами живлення , і при відключенні основного резервне джерело живлення повинен підключатися автоматично.

«ФК «Дніпро» не забезпечив функціонування такої резервної системи на порушення вимог Регламенту» , - зазначили в клубі.

«У ситуації, яка склалася, вважаємо, що ФК «Дніпро»має бути зарахована технічна поразка , оскільки перегравання або догравання матчу просто фізично неможливі, адже вже завтра гравці обох команд вирушать до табору національних збірних», - заявили у «Металісті».

В іншому разі подібна порочна практика може бути використана як прецедент, і інші команди зможуть застосовувати її з метою перенести матч, попереджає харківський клуб.

Нагадаємо, головний арбітр матчу 12-го туру чемпіонату України з футболу між «Дніпром» і «Металістом» Анатолій Жабченко прийняв рішення про зупинку матчу через зникнення на стадіоні «Дніпро-Арена» освітлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

755