Росспоживнагляд призупинив ввезення на територію Російської Федерації молока та молочної продукції виробництва Литовської Республіки. Про це повідомляється на сайті відомства.

Росспоживнагляд виявив численні порушення законодавства у галузі захисту прав споживачів (якість продуктів не відповідала нормі), а також законодавства у галузі санітарно-епідеміологічного благополуччя людини (продукти не відповідали нормі за мікробіологічними, санітарно-хімічними та органолептичними показниками).

«Факти свідчать про ослаблення контролю у Литовській Республіці за якістю та безпекою харчових продуктів і необхідності введення обмежувальних заходів щодо ввезення харчових продуктів Литовської республіки на територію РФ Росспоживнаглядом припинене ввезення на територію РФ молока та молочної продукції виробництва Литовської республіки», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що його країна може заблокувати сполучення Росії з Калінінградською областю у разі, якщо Кремль не припинить тиск на сусідні країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255