ПАТ «Київенерго» не має можливості самостійно профінансувати опалювальний сезон 2013/2014 рр. Про це йдеться у заяві прес-служби компанії.

«У поточному році через рекордно низькі як для жовтня температури фахівці ПАТ «Київенерго» продовжують працювати у цілодобовому режимі, підключаючи щодня до опалення 1300-1600 споживачів. У попередні роки на добу підключалося 1000 споживачів», - наголошується у заяві.

З технічної точки зору проблем з подачею теплоносія практично не існує.

У міжопалювальний період фахівці компанії провели масштабну заміну зношених ділянок тепломереж. У цьому році компанія інвестувала у розвиток і модернізацію теплового господарства столиці, в тому числі в заміну найбільш зношених теплових мереж, близько 270 млн гривень.

«Проте на сьогоднішній день залишається головна проблема, яка ставить під загрозу стабільне проходження опалювального сезону у Києві. Це невирішене питання щодо заборгованості за спожитий природний газ за минулі періоди», - заявили у «Київенерго».

Станом на 1 жовтня поточного року заборгованість компанії перед НАК «Нафтогаз України» становить 2,1 млрд грн, тоді як невідшкодована компенсація різниці в тарифах на теплову енергію – 1,588 трлн грн, загальна заборгованість споживачів за теплову та електричну енергію перед «Київенерго» - 2,263 трлн грн.

«Через заборгованість бюджету щодо компенсації різниці в тарифах перед компанією, а також через несвоєчасні розрахунки споживачів, особливо бюджетної сфери, за електричну та теплову енергію, «Київенерго» не може забезпечити своєчасні розрахунки за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України», - йдеться в заяві.

У компанії підкреслили, що тільки спільними зусиллями НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Київенерго» і міської влади можна знайти вихід із ситуації, що склалася з боргами.

Як повідомляв ForUm, минулого тижня ПАТ «Київенерго» поширив заяву, в якій було сказано, що більше 7 тисяч столичних споживачів (житлові будинки, об'єкти соціальної сфери) можуть залишитися без опалення та гарячого водопостачання через зниження «Київтрансгазом» тиску газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

935