Робочий візит Президента України Віктора Януковича до Польщі відбудеться 7 жовтня, а на 9-е число запланований офіційний візит Глави держави до Туреччини.

Про це повідомляє прес-служба Президента з посиланням на інформацію його радника - керівника Головного управління з питань міжнародних відносин АП Андрія Гончарука.

У рамках робочого візиту до Польщі Янукович відвідає Краків, де візьме участь у багатосторонній зустрічі з президентами Республіки Польща Броніславом Коморовським, Федеративної Республіки Німеччина Йоахімом Гауком та Італійської Республіки Джорджіо Наполітано.

«Головна тема, яку обговорюватимуть президенти, - європейська інтеграція України у світлі підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під час Вільнюського саміту ініціативи «Східне партнерство» у листопаді цього року. Поряд з цим планується приділити увагу питанням багатостороннього співробітництва в енергетичній та транспортній сферах», - повідомив Гончарук.

У Кракові також передбачається підписання президентами України і Польщі в ході їхньої окремої двосторонньої зустрічі програми українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки.

Ключовим елементом візиту Глави держави до Турецької Республіки є проведення Третього засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною. Під час відвідування Анкари Янукович зустрінеться з президентом Турецької Республіки Абдуллахом Гюлем і головою уряду Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Сторонами планується до обговорення широке коло актуальних питань двосторонньої взаємодії у торговельно-економічній, енергетичній, транспортній, науково-технічній, гуманітарній сферах, розширення міжрегіональних зв'язків, а також міжнародного порядку денного.

Під час візиту планується підписання плану заходів з розвитку відносин між Україною та Турецькою Республікою на 2014-2015 роки, а також низки двосторонніх документів у сферах освіти, конкурентної політики та лісового господарства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307