Віце-президент УЄФА, почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс радить замість футболок із зображенням Степана Бандери носити футболки з його обличчям.

Про це він заявив у п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів «5 каналу» про носіння уболівальниками зображення Бандери на одязі під час футбольних матчів.

«Скажіть мені, будь ласка, а ви без цього не можете прийти на стадіон? Ну, візьміть - у вас є мати, батько, сестра, брат? Ну, я вам подобаюсь? Давайте, я вам футболку дам зі своїм обличчям», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення накласти санкції на збірну України з футболу у вигляді проведення одного матчу без глядачів (Україна - Польща, 11 жовтня у Харкові), а також оштрафував ФФУ на 45 тис. швейцарських франків і дискваліфікував стадіон «Арена-Львів» аж до початку відбіркового циклу Чемпіонату світу 2018 року.

Санкції були вжиті на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, «вивішуючи неонацистські знамена, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання».

3-го жовтня санкції щодо збірної України була призупинені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2135