Саудівська Аравія зацікавлена ​​ у співпраці з Україною в авіакосмічній галузі і пропонує розглянути можливість створення спільного підприємства з виробництва літаків сімейства Ан у цій країні, повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів.

Про це заявив віце-президент Науково-технологічного центру ім.короля Абдулазіза принц Туркі бін Сауд бін Мухаммед Аль- Сауд у ході зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

«Ми зацікавлені у спільному виробництві на території Саудівської Аравії літаків сімейства Ан», - цитує принца прес-служба уряду.

Державне підприємство «Антонов» створене шляхом приєднання ДП «Київський авіаційний завод «Авіант» до ДП «Авіаційний науково-технічний комплекс імені О.К.Антонова» (АНТК) у липні 2009 року, а в січні 2010 року ДП «АНТК ім.О.К.Антонова» було перейменоване у ДП «Антонов». У числі розробок ДП «Антонов» - літаки Ан-148, Ан-158, Ан-124, Ан-70, Ан-140.

Нагадаємо, генконструктор російського Авіаційного комплексу ім.Іллюшина Віктор Ліванов заявив, що Росія може займатися доопрацюванням українських літаків Ан-124 «Руслан» без дозволу «Антонова».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1219