У Київській області вихованка дитячого садка чотирирічна Даша Вагабова отримала від Управління фінансових розслідувань Державної податкової інспекції повістку до суду.

Коли мама побачила повістку, спочатку подумала - розіграш. Виявилося, це не жарт. Причиною виклику до правоохоронців стала квартира, отримана дівчинкою до чотириріччя, повідомляють «Подробности».

Житло заарештоване через те, що забудовники не розрахувалися з банком. Батьків уже неодноразово викликали на допит. Черга дійшла і до дівчинки.

Адвокат Олександр Горовий каже, що бачив допити дітей у кримінальних справах, але щоб чужі податки на них вішали - це нонсенс.

«Або слідчий не знав, або ж це є засобом впливу на батьків, які не бажаючи, щоб їхня дитина потрапила до стіни слідчого відділу, можуть йти на компроміс зі слідством», - заявив Горовий.

Правоохоронці вже попросили у Даші та її мами вибачення, кажуть, що помилка вийшла.

«Ніхто не хотів ніяких дітей викликати. Таке буває, це робота. Такий фактор, загалом-то, людський», - сказав старший слідчий першого відділу кримінальних розслідувань ДПІ у Києво-Святошинському районі Сергій Бандура.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316