Подолання ВІЛ/СНІДу та туберкульозу є пріоритетом для українського уряду у сфері охорони здоров'я. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко в ході зустрічі з генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Чен, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

У ході зустрічі Грищенко подякував за допомогу, яку надає Організація Україні у вдосконаленні системи охорони здоров'я.

Чен позитивно оцінила кроки, які робляться урядом України у сфері імунізації, і закликала продовжити активну роботу на цьому напрямі.

Віце-прем'єр-міністр України поінформував гендиректора ВООЗ про заходи у контексті реформування вітчизняної системи охорони здоров'я, зокрема, забезпечення громадян України належним медичним обслуговуванням. Окрему увагу було приділено змінам на українському фармацевтичному ринку, які відбулися для недопущення на внутрішній ринок фальсифікованих лікарських засобів. Під час зустрічі йшлося також про реформування системи екстреної медичної допомоги та системи підготовки медичних працівників.

У рамках зустрічі окремо обговорювалися питання необхідності посилення роботи, спрямованої на боротьбу з тютюнопалінням і алкоголізмом, популяризації здорового способу життя.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів збільшить фінансування заходів з протидії ВІЛ/СНІДу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123