Глава Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона заявляє, що жодна із баз даних державних реєстрів Міністерства юстиції України не потрапила до інших осіб. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент ForUm'у.

«Витоку інформації не сталося», - заявив він.

Як зазначив Ворона, зовнішнього втручання у державні реєстри інформаційної мережі Мін'юсту не було. «Жодного втручання ззовні не було. Бази даних були недоторканні, вони були захищені і залишаються захищені. І ніякого доступу або втручання ми не допустили і не допустимо», - заявив глава Держреєстру.

При цьому він додав, що весь цей час бази даних держреєстрів працювали у нормальному режимі. «Єдина проблема, яка у нас була, це порушення транспортних зв'язків між сервером і безпосередніми користувачами. Сьогодні ця проблема усунена», - уточнив Ворона.

Як повідомляв ForUm, 1 жовтня доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України виявився неможливим через технічні проблеми.

Доступ до єдиних і державних реєстрів планувалося відновити 3 жовтня.

Міністр юстиції України Олена Лукаш запевнила, що дані з реєстрів Мін'юсту перебувають у безпеці.

Генеральна прокуратура України передала всю наявну інформацію щодо обмеження доступу до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України Міністерству внутрішніх справ .

3 жовтня в Міністерстві юстиції заявили, що в повному обсязі відновлено роботу чотирьох реєстрів.

Станом на вечір 3 жовтня роботи з відновлення роботи реєстрів тривали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197