У швейцарської хендлінгової компанії Свиспорт Інтернешнл з'явився шанс повернути контроль над ТОВ «Свиспорт Україна». Вищий господарський суд України від 2 жовтня скасував рішення Київського апеляційного госпсуду про передачу української філії Свиспорт Інтернешнл Міжнародним авіалініям України, і повернув справу на новий розгляд.

Нагадаємо, що конфлікт навколо ТОВ «Свиспорт Україна» між учасниками - Свиспорт Інтернешнл (70,6%) та Міжнародними авіалініями України ( 29,4%) - загострився у 2012 році. МАУ подала позов до Господарського суду Києва з вимогою визнати право власності на 70,6% частки, що належить Свиспорт Інтернешнл, а також примусово укласти договір купівлі-продажу частки Свиспорт Інтернешнл, і виграла справу. Однак Свиспорт Інтернешнл подав апеляційну скаргу, яку частково задовольнили, а потім і касаційну. У березні поточного року Свиспорт Інтернешнл повідомила про те, що після рішення Київського апеляційного господарського суду вона повністю втратила контроль над своєю філією. У заяві компанії також було сказано, що така втрата власності є наслідком успішної атаки рейдерів.

Експерти підтримують ініціативу щодо створення в Україні «Антирейдерської» комісії, перше засідання якої відбулося 16 вересня. На ньому Комісія на чолі з першим віце-прем'єр-міністром Сергієм Арбузовим розглядала і конфлікт навколо ТОВ «Свиспорт Україна».

За словами першого віце-прем'єра, отримання контролю над бізнес-активами здійснюється за допомогою таких схем, як отримання неправомірно прийнятих судових рішень, організація сумнівних акціонерних зборів і т.д.

«Президент України Віктор Федорович Янукович неодноразово підкреслював неприпустимість такого явища, як корупція у складі органів виконавчої влади, правоохоронних органів та суддівського корпусу. Жоден випадок не повинен залишатися без реагування. Саме заради досягнення цієї мети Уряд ініціював створення нашої Комісії», - підкреслив тоді Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159