Столична Державтоінспекція закликає водіїв бути уважними та обережними у зв'язку з несприятливими погодними умовами, повідомляє прес-служба ДАІ Києва.

«Ранні сутінки, дощ - все це значною мірою ускладнює життя учасникам дорожнього руху. Щоб уникнути ДТП, Державтоінспекція рекомендує водіям бути уважними при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижувати швидкість, не об'їжджати транспорт, який зупинився перед «зеброю», а зупинитися і пропустити людей, які переходять дорогу», - йдеться в повідомленні.

У ДАІ зазначили, що з настанням осіннього періоду на дорогах столиці збільшується кількість нещасних випадків з пішоходами. «Одна з головних причин цього - водії не можуть вчасно помітити людину на дорозі», - підкреслили в Державтоінспекції.

Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світловідбиваючі елементи. «Цей простий і одночасно надійний спосіб зменшує ризик потрапити під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей» , - підкреслили в ДАІ.

Також Державтоінспекція міста звертає увагу водіїв на особливості керування транспортними засобами в умовах туману, дощу, снігу і т.д. «У зв'язку з цим, закликаємо водіїв бути уважними та обережними за кермом, дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з включеним ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрів, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до втрати контролю над автомобілем», - сказано в повідомленні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218