Президент України Віктор Янукович сподівається, що нинішній склад Європарламенту візьме участь у ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це Янукович сказав під час зустрічі з делегацією політичної групи Європейського парламенту «Альянс лібералів і демократів заради Європи» , повідомили в його прес-службі.

«У нас є певний оптимізм, що саме цей склад Європарламенту зробить цей історичний крок разом з Україною», - сказав Янукович.

Президент висловив сподівання, що візит в Україну представників Європарламенту стане ще одним приводом відмітити позитивні зміни, які відбуваються в нашій країні у контексті підготовки до Вільнюському саміту.

«Для нас дуже важливі контакти з Європарламентом, практично ми усвідомлюємо, що той механізм відносин, який будується останнім часом між Україною та Євросоюзом, багато в чому залежатиме від позиції Європарламенту», - сказав Віктор Янукович.

Він зазначив, що Україна має добрі відносини з «Альянсом лібералів і демократів заради Європи» як на рівні партійних зв'язків, так і на держрівні. «Такий діалог необхідний», - додав Президент.

Глава держави також звернув увагу на об'єднання української влади та опозиції навколо європейських прагнень України. «Цьому значною мірою сприяє той об'єднавчий процес, який відбувається в Україні навколо її європейського вибору», - сказав він.

«Ми також добре розуміємо, що дуже важливо, щоб у резолюції, яку готує Європарламент, була відображена його позиція щодо підписання і тимчасового застосування Угоди про асоціацію», - додав Глава держави.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249