Угода з ЦЕРН - це еталон того, якою має бути євроінтеграція України: на правах країни з самодостатнім науковим, унікальним технологічним і потужним промисловим потенціалом. Про це йдеться у привітанні прем'єр-міністра Миколи Азарова українським вченим з нагоди здобуття Україною асоційованого членства в Європейській організації ядерних досліджень (ЦЕРН).

«Визнання ролі української науки сталося завдяки Вашому вкладу в європейську науку, зокрема, співпраці в рамках проекту Великого адронного коллайдера», - заявив глава уряду.

За його словами, «підписана угода дозволить Україні отримувати замовлення від ЦЕРН на виготовлення високотехнологічного обладнання, наше наукове співтовариство отримає можливість просувати свої технології та долучитися до створення нових, брати участь у спільних навчальних та дослідницьких програмах, зупинити відтік талановитої молоді за кордон».

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко підписав у Женеві угоду між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН) про надання Україні статусу асоційованого члена.

Сьогодні в ЦЕРН працює 47 українських учених.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159