Міністерство аграрної політики та продовольства зробить все, щоб погодні умови цієї осені не вплинули на вартість овочів і фруктів в Україні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час відвідування постійно діючої сільськогосподарської ярмарки у Печерському районі столиці заявив міністр агрополітики та продовольства України Микола Присяжнюк.

«Цього року осінь аномальна, незвичайна, але це ще ні про що не говорить. Якщо говорити про картоплю, то ми її зберемо тільки на 5% менше, ніж торік. Тобто у нас буде вал збору 22 млн тонн. Внутрішнє споживання в їжу - 6 млн тонн, для насіння потрібно 5 млн тонн. Тобто потрібно розуміти, що запас досить великий» , - сказав він.

Крім того, за словами міністра, цього року заплановано зібрати 9,5 млн тонн овочів, при тому, що внутрішнє споживання становить 7 млн ​​тонн. «Питання дефіциту або продовольчої безпеки не виникає. Ми продовжуємо працювати над збільшенням експорту», - заявив міністр.

Присяжнюк також підкреслив, що дуже важливо зберегти врожай, щоб овочесховища були заповнені як мінімум на 90%. «Якщо ми це проспимо, ціни можуть почати коливатися», - підкреслив він.

Крім того, міністр зазначив, що місцева влада також повинна відстежувати ситуацію, знати баланси споживання і розуміти, коли і звідки надходитиме продукція, і за якою ціною, а також не користуватися послугами необґрунтованих посередників.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров звернув увагу керівників областей на необхідність активніше працювати для забезпечення населення достатньою кількістю основних продуктів харчування за доступними цінами, а також на необхідність ефективно використовувати резерви сховищ для зберігання зібраного врожаю.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331