Інспектор Державної прикордонної служби України Микола Усок, який постраждав унаслідок вибуху на українсько-російському кордоні, переніс майже тригодинну операцію і перебуває у важкому стані.

Про це в коментарі кореспондентові ForUm'у повідомив головний лікар Глухівської центральної районної лікарні Володимир Лютов.

«Потерпілий перебуває у важкому стані. Закінчилася операція, яка тривала близько 2,5-3 годин. Йому поставили протез судини плечової артерії, оскільки, в районі ліктьового згину була вирвана судина (довжиною – Ред.) близько 17-20 см. Там циркулярно пошкоджені м'які тканини, нерви, судини», - розповів медик.

Крім того, за словами головлікаря, у прикордонника проникаюча травма ока. За попередніми прогнозами, око буде збережено. Разом з тим, медики не виключають втрату зору на 15-20%.

Також Лютов зазначив, що хворий втратив близько 2,5 л крові.

На уточнююче запитання про те, який прогноз можуть зробити медики щодо подальшого стану його здоров'я, Лютов відповів: «Важко сказати. Ми всі сподіваємося на те, що його стан буде прогресивно поліпшуватися. Кровотечу ми зупинили. Рука зараз почала теплішати. У нього 6 годин не було харчування в кисть. Як він буде далі?.. Молодий організм. Будемо все робити, щоб він вижив», - сказав головлікар.

Стан здоров'я другого постраждалого прикордонника Руслана Божка медики оцінюють як середнього ступеня тяжкості.

«У другого постраждалого легкі поранення осколками кистей обох рук, тулуба, живота. Його стан середньої тяжкості», - підсумував Лютов.

Нагадаємо, двоє співробітників Держприкордонслужби госпіталізовані після вибуху невідомого пристрою, який привів у дію невстановлений громадянин під час перевірки в пункті пропуску «Бачівськ» на українсько-російському кордоні в Сумській області.

За фактом вибуху відкрито кримінальні провадження.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188