У Лисичанську водій автобуса, який образив співробітника міліції, притягнутий до адміністративної відповідальності. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в Луганській області.

Як зазначають в міліції, в Інтернеті був розміщений відеоролик, на якому була зафіксована конфліктна ситуація між водієм автобуса і співробітником міліції, що сталася в місті Лисичанську.

«Під час проведеної за даним фактом перевірки було встановлено, що співробітник міліції, будучи у форменому одязі, дійсно відмовився оплачувати проїзд, але при цьому пред'явив службове посвідчення і коректно повідомив про своє право на безкоштовний проїзд. Водій, у присутності пасажирів автобуса, став ображати співробітника міліції, хапати його за формений одяг», - повідомляють в міліції.

Згідно з п. 25 ст. 11 Закону України «Про міліцію», міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право користуватися безплатно всіма видами громадського транспорту: міського, приміського і місцевого сполучення (крім таксі), а також попутним транспортом.

Щодо водія автобуса було складено адміністративний протокол за ст. 173 КУпАП ( Дрібне хуліганство). Згідно з санкцією статті, йому загрожувало покарання у вигляді штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку. Суд зобов'язав водія сплатити штраф у сумі 51 грн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183