Головного архітектора міста Черкаси судитимуть за незаконну видачу земельної документації . Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

Згідно з повідомленням, прокуратурою завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо головного архітектора Черкаської міської ради.

Він підозрюється у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень).

Встановлено, чиновник незаконно видав громадянам позитивні висновки до проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва, в результаті чого у приватну власність передано державні землі загальною площею 1,8 га вартістю майже 2 млн. грн.

Підозрюваний відсторонений від займаної посади, а за клопотанням слідчого судом йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Зараз обвинувальний акт розглядається в Соснівському районному суді міста Черкаси, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183