Росія рано чи пізно змириться з європейським вибором України. Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив депутат Європарламенту від Чехії Мілослав Рансдорф.

«Я знаю, що для обох держав це важливі відносини. Тому що, наприклад, 80% експорту України йде в Російську Федерацію. Під час існування СРСР Україна виробляла одну третину всієї його промислової продукції. Ці зв'язки, які існували, неможливо перервати. В інтересах обох держав, щоб ці відносини - економічні, політичні, гуманітарні - розвивалися цивілізованим способом. Щоб вони були нормальними», - сказав європейський політик.

Він упевнений, що, незважаючи на те, що зараз Росія намагається чинити на Україну політичний та економічний тиск, щоб вона вибрала замість Європейського Союзу Митний, відносини між країнами з часом нормалізуються.

«Протягом кількох років все буде скориговано. Напруга між країнами є тимчасовим фактором. Я думаю, що зараз український уряд здатний домовитися з Росією, і розвиток відносин піде, це тимчасовий фактор. Для обох держав життєво важливо розвивати нормальні цивілізовані відносини один з одним», - упевнений Рансдорф.

У той же час він зазначив, що Росія не може залишити спроб формування навколо себе кола лояльних держав - партнерів. Для РФ - це питання безпеки, вважає політик.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158