У п'ятницю, 4 жовтня, в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Бачівськ» Сумської області порушник кордону підірвав себе і двох прикордонників. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«О 00.15 у пункті пропуску «Бачівськ» на в'їзд в Україну з Росії прибув мікроавтобус марки «Мерседес» молдовської реєстрації з 4 пасажирами - громадянами Молдови. Під час огляду транспортного засобу було виявлено ще одного чоловіка, який ховався в салоні. Попередньо встановлено, що в такий же спосіб він безперешкодно перетнув російський пункт пропуску «Троєбортне», - йдеться в повідомленні.

У ході додаткової перевірки затриманий надав прикордоннику паспорт громадянина Росії. Пізніше було встановлено, що документ йому не належить.

«О 00.44 під час проведення співбесіди затриманий громадянин підірвав себе невідомим вибуховим пристроєм, унаслідок чого загинув. Також були поранені двоє прикордонників - старший прапорщик Микола Усок і старшина Руслан Божок», - сказано в повідомленні Держприкордонслужби.

У прес-службі зазначили, що поранені співробітники ДПСУ направлені в районну лікарню м. Глухів. Стан їхнього здоров'я важкий.

На місці події працює спільна слідчо-оперативна група прокуратури, МВС, СБУ та ДПСУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

456