Євроінтеграція посприяє залученню інвестицій в Україну не тільки з Європейського Союзу, а й з третіх країн. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході круглого столу на тему «Договір про Асоціацію Україна - ЄС: «звіряння годинників» за два місяці до події», сказала керівник Центру економічних досліджень Вероніка Мовчан.

«Регуляторні зміни (викликані підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. - Ред.) матимуть не тільки прямий вплив на торгівлю, а й матимуть позитивний вплив на інвестиції. Очевидно, що зростання інвестицій слід очікувати не тільки з Європейського Союзу, а в першу чергу з третіх країн», - сказала вона.

За словами експерта, в результаті підписання Угоди про асоціацію Україна опиниться в дуже вигідному економіко-географічному розташуванні, оскільки вітчизняні товари отримають вільний вихід як на європейський ринок, так і на ринок у східному напрямку.

Вона зазначила, що від підписання Угоди про асоціацію виграє населення.

«Не впевнена, що гарантовано знизяться ціни. Швидше за все, зростання цін буде гальмуватися, оскільки буде більш конкурентне середовище. Можна очікувати підвищення якості продукції на ринку і надійності інформації. Тобто можна буде більше вірити тому, що написано на продукції. Також покращиться асортимент», - сказала експерт.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович заявив, що підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом дозволить вітчизняним товаровиробникам не тільки отримати кращі умови для постачання своєї продукції на європейський ринок, а й сприятиме підвищенню якості продукції, переходу на європейські стандарти її виготовлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207