У Федерації футболу України є 7 днів для подання повного тексту апеляції на рішення дисциплінарного комітету ФІФА про санкції до ФФУ за матч Україна – Сан-Марино у Львові. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

«Апеляція подана частково, з окремими аргументами. Строк для подання повної апеляції закінчується 10 жовтня», - сказав він.

Разом з тим Суркіс підкреслив, що на даному етапі українська сторона домоглася дуже важливої ​​ перемоги в умовах цейтноту.

Крім того, Суркіс закликав українських уболівальників усвідомити, що повторення подібної поведінки вболівальників на українських стадіонах може призвести до ще більш тяжких наслідків. «Матч у Харкові має бути проведений без піротехніки, без натяків на расизм, націоналізм, ксенофобію та інші явища, з якими жорстко борються ФІФА та УЄФА», - підкреслив він.

У свою чергу, президент Федерації футболу України Анатолій Коньков закликав українську громадськість і ЗМІ не політизувати ситуацію, що склалася навколо матчів збірної України, зокрема, з викреслюванням символіки ОУН -УПА з чорного списку.

«Такими питаннями ми не займаємося, ми футбольна організація, яка займається тільки футболом, але це політика. Я просив не плутати політику і не політизувати те, що відбувається», - заявив він.

Нагадаємо, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА оголосив вердикт у справі про поведінку вболівальників збірної України під час матчу Україна – Сан-Марино, що пройшов 6 вересня у Львові.

Рішенням Дисциплінарного комітету збірної України заборонено грати на стадіоні «Арена-Львів» до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року. У ході матчу кваліфікаційного раунду ЧС-2014 Україна – Сан-Марино (9:0) на трибунах були розтягнуті банери із зображенням логотипу дивізії «СС- Галичина», а також розтяжки з цифрою 88, що означає фашистське вітання.

Пізніше ФІФА призупинила санкції щодо України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

588