Одним із найбільших курсових ризиків для України є зростання внутрішнього попиту на валюту через подальше «збільшення спекуляцій місцевих ЗМІ про девальвацію валюти». Про це йдеться в офіційному прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Moody's щодо аналізу економічної ситуації в Україні, повідомляє «УНН».

До числа факторів, які будуть тиснути в перспективі на валютні резерви, агентство віднесло збільшення імпорту газу і ризик зниження експорту.

«Імпорт газу, ймовірно, зросте в найближчі місяці, враховуючи, що з початку року він не відповідає обсягам попередніх років», - йдеться у прес-релізі.

Як повідомлялося , за допомогою українських ЗМІ була проведена масштабна інформаційна кампанія (за даними учасників ринку, її замовники - з Росії), спрямована на розхитування ситуації на валютному ринку через провокування панічних настроїв населення.

Водночас член правління НБУ Олександр Дубихвіст заявляв, що за січень-серпень поточного року чистий попит населення на валюту знизився у 20 разів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а профіцит платіжного балансу склав 1,7 млрд дол.

«Змінилася поведінка населення на валютному ринку. Якщо раніше населення було активним сектором, то зараз пішло з цього ринку. Сальдо покупок населенням за 8 місяців поточного року склало 262 млн доларів, за аналогічний період 2012 року - 4,4 млрд доларів, тобто практично у 20 разів зменшився попит з боку населення», - повідомив представник Нацбанку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160