У Міністерстві юстиції заявляють, що в повному обсязі відновлено роботу чотирьох реєстрів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

«Станом на 14 годину відновлено роботу реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів та Єдиного реєстру довіреностей. У повному обсязі відновлено роботу Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень. За даними Державної реєстраційної служби України з 13-ї години повністю відновлена ​​ робота Державного реєстру прав на нерухоме майно», - зазначають у Мін'юсті.

За даними Міністерства, швидкість відновлення роботи реєстрів нотаріусами залежить від того, наскільки оперативно користувачі звернуться до філії Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції та отримають засобами зв'язку необхідні для встановлення програми. Після отримання файлу процедура встановлення займає кілька хвилин.

«Для відновлення роботи з реєстрами користувачам необхідно звернутися до служб підтримки відповідних філій Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції та безкоштовно отримати необхідне клієнтське програмне забезпечення», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 1 жовтня доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України виявився неможливим через технічні проблеми.

Доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України, ведення яких здійснюється державним підприємством «Інформаційний центр Міністерства юстиції України» (Держінформюст), за прогнозами експертів, буде відновлений 3 жовтня.

Повноцінне функціонування єдиних і державних реєстрів Міністерства юстиції України поступово відновлюється.

Міністр юстиції України Олена Лукаш запевнила, що дані з реєстрів Мін'юсту перебувають у безпеці.

Генеральна прокуратура України передала всю наявну інформацію щодо обмеження доступу до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України Міністерству внутрішніх справ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

410