Біля берегів італійського острова Лампедуза затонуло судно, на борту якого імовірно перебувало близько 500 біженців із Сомалі та Еритреї. Як повідомляє агентство Associated Press з посиланням на дані місцевої влади, не менше 62 осіб загинули. За даними італійської газети La Stampa, були знайдені тіла 82 осіб.

Серед загиблих щонайменше двоє дітей і одна вагітна жінка. Екстреним службам та італійським рибалкам, які опинилися неподалік від місця події, вдалося врятувати близько 150 осіб. Ще приблизно 250 осіб вважаються зниклими безвісти. Пошуки пасажирів затонулого судна тривають.

«Це жахливо, просто жахливо, рятувальники не перестають привозити нові тіла», - сказав мер Лампедузи Джузі Ніколіні.

Серед загиблих, за даними інформаційного агентства Ansa, є кілька дітей.

Судно з переважно сомалійськими біженцями зіткнулося з технічними несправностями приблизно за кілометр від берега Лампедузи. Щоб привернути увагу італійських прикордонників, сомалійці підпалили на борту ковдру. Вогонь вийшов з-під контролю і почав поширюватися, що викликало паніку. У результаті судно перекинулося.

Сотні біженців намагалися залишитися на плаву, в той час як берегова охорона та інші рятувальники кинулися до них на допомогу. Представник берегової охорони сказав, що близько 160 людей були врятовані з води.

«Ті, хто залишилися живими, перебувають у стані шоку. Вони були у воді з самого ранку», - сказав Ніколіні новинному каналу SkyTG24.

Прем'єр-міністр Італії Енріко Летта в одній із соцмереж вже назвав інцидент «величезною трагедією».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461