Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов був обраний головою Наглядової ради Фонду майбутнього України. За його кандидатуру одноголосно проголосували всі учасники засідання Наглядової ради, яке відбулося 3 жовтня напередодні другої Міжнародної експертної сесії «Як зробити інтелект ресурсом розвитку України?»

Як зазначив Арбузов, розвиток інтелектуального потенціалу є одним із найважливіших завдань соціально-економічного розвитку нашої країни. «І робота Фонду Майбутнього України націлена на пошук шляхів їх вирішення», - додав він.

Перший віце-прем'єр також висловив готовність до конструктивного діалогу і акцентував увагу на необхідності об'єднання зусиль усіх учасників цього стратегічного для України проекту. «Переконаний, що результатом нашої спільної роботи стануть проривні інновації в усіх сферах суспільного життя, які сприятимуть зміцненню глобальної конкурентоспроможності України», - підкреслив Арбузов.

До складу Наглядової ради Фонду увійшли також виконавчий директор і голова правління SigmaBleyzer Майкл Блейзер, віце-президент НАН України, директор Інституту економіки та прогнозування НАН України Валерій Геєць, генеральний директор ДП «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал» Наталія Заболотна, директор Educore BV Ханк Кьюн, видавець інтелектуального часопису Rigas Laikes Арніс Рітупс, голова Українського міжнародного комітету з питань науки і культури НАН України, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України Ярослав Яцків.

На засіданні Наглядової ради учасники розглянули низку організаційних питань, зокрема, затвердили документи, які стосуються національного грантового конкурсу «Інтелектуальний капітал України», конкурсної комісії та її складу.

Нагадаємо, що Фонд майбутнього України був створений для підтримки та реалізації програм, наукових і дослідницьких проектів у сферах інтелектуальної політики, досліджень і проектів майбутнього, футурології, молодіжної політики, розвитку міст і систем розселення, інноваційної освіти, розвитку комунікаційних та інформаційних технологій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300