Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявляє, що залишається оптимістом стосовно того, що рішення, яке дозволить підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, буде знайдене.

«Я залишаюся оптимістом, незважаючи на те, що є багато перешкод, що рішення, яке допоможе Україні підписати Угоду про асоціацію, буде знайдене», - заявив він у четвер у Брюсселі в Європейському парламенті після закінчення Конференції президентів, на якому обговорювалося питання наглядової місії ЄП Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, повідомляє «Інтерфакс- Україна».

Зокрема, Конференція президентів прийняла рішення, що Кокс і Кваснєвський відзвітують перед ними 15 жовтня.

Крім того, Шульц повідомив, що у минулий четвер у нього відбулася телефонна розмова з Президентом України Віктором Януковичем, « і сьогодні, і завтра Кокс і Кваснєвський від імені Європейського парламенту перебувають в Україні - у Харкові та Києві з тим, щоб скласти чітке бачення перед звітом». «Я залишаюся оптимістом», - підкреслив президент Європарламенту.

Нагадаємо, 20 вересня Президент Віктор Янукович заявив, що всі рішення у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко повинні прийматися у рамках законодавчого поля і в юридичній площині.

«Я дуже вдячний місії Європарламенту Кокса-Кваснєвського, які разом з Україною сьогодні шукають вихід із цієї ситуації. У нас ще є час, і ми будемо відповідно до плану, того, який є, працювати. Поки ми не сказали ні «так», ні «ні». Відповідь має бути у площині, яка дозволила б нам у законодавчому полі знайти рішення», - сказав Глава держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330