Число інтернет-користувачів в Україні зросло втричі. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив журналістам голова Національної комісії з держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації Петро Яцук.

«За останні п'ять років в Україні втричі зросла кількість користувачів Інтернету: майже половина населення країни має доступ до світової мережі», - сказав він.

Крім того, спостерігається збільшення кількості операторів і інтернет-провайдерів. «Якщо в 2012 році суб'єктів ринку, що надають бездротовий Інтернет, було 59, то за 9 місяців 2013 року - 91; суб'єктів ринку, що надають провідний Інтернет, було 443 , в 2013 за 9 місяців вже налічується 406», - сказав він.

Яцук підкреслив, що якщо раніше Інтернет був інформаційно-розважальним засобом, то сьогодні це інструмент заробітку. «Обсяг продажів товарів по Інтернету за період з другого півріччя 2012 року до першого півріччя 2013-го виріс на 67%, практично в півтора рази і до кінця року він може подвоїтися», - сказав він.

За даними Нацкомісії, 95% вітчизняних підприємств мають доступ до Інтернету, а також на 14% зріс рівень підключення медзакладів і на 10% шкіл (в цілому в Україні підключено 74% українських шкіл).

Яцук акцентував увагу на тому , що в 2013 році відсоток інтернет-реклами в цілому виріс на 35% , а також збільшився відсоток продажу електронних квитків втричі, склавши 203% .

При цьому експерт підкреслив, що рівень покриття і число користувачів Інтернету в цілому по Україні різниться: найгірше йдуть справи у Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Чернівецькій та Закарпатська області, де рівень покриття на 100 жителів всього 4-5 підключень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228