Перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко і статс-секретар МЗС РФ Григорій Карасін підкреслили важливість підтримки динаміки двостороннього діалогу, конструктивних підходів і успішний розвиток взаємовигідного співробітництва, насамперед у торговельно-економічній сфері. Про це вони заявили у ході проведення політичних консультацій, повідомляє прес-служба МЗС.

Сторони обговорили графік контактів на найвищому рівні, приділили увагу проведенню запланованих на жовтень чергових засідань Комітету з економічного співробітництва на рівні глав урядів, Міжпарламентської комісії зі співробітництва під головуванням глав парламентів та Підкомітету з міжнародного співробітництва Російсько-української міждержавної комісії на рівні глав зовнішньополітичних відомств.

Детально були розглянуті питання, пов'язані з перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України з акцентом на розширенні договірно-правової бази.

Особливу увагу сторони приділили співпраці в консульсько-правовій сфері. Зокрема, високо оцінена взаємодія сторін у ході спільної евакуації громадян України та Росії із Сирії та інших нестабільних регіонів Близького Сходу.

Українська делегація підкреслила, що очікує конкретних кроків російської сторони у справі про розслідування інциденту в Азовському морі 17 липня цього року і повернення на Батьківщину потерпілого громадянина України. Російська делегація надала додаткові роз'яснення про хід розгляду справи, запевнивши, що питання перебуває на постійному контролі у керівництва зовнішньополітичного відомства РФ.

Також відбувся обмін думками з широкого кола питань міжнародної політики, регіональної проблематики, зокрема придністровського врегулювання, в контексті головування України в ОБСЄ.

Як раніше повідомляв ForUm, чергове засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії пройде 15 жовтня у Калузі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176