Підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом дозволить вітчизняним товаровиробникам не тільки отримати кращі умови для постачання своєї продукції на європейський ринок, а й сприятиме підвищенню якості продукції, переходу на європейські стандарти її виготовлення. Про це сказав Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ в Кіровограді , повідомляє прес-служба Глави держави .

«Я сподіваюся , що поступове введення положень зони вільної торгівлі створить умови для наших товаровиробників для переходу на нові європейські стандарти . З одного боку , ми будемо мати можливість більше постачати на європейський ринок нашої продукції , з іншого - нам треба буде обов'язково переходити на європейські стандарти якості нашої продукції», - зазначив він.

За його словами, сьогодні сторони практично готові до імплементації та введення в дію тимчасових положень Угоди.

«Положення дають надію, що ми отримаємо кращі умови , ніж зараз маємо, щодо експорту на європейські ринки», - сказав Глава держави, відповідаючи на запитання про перспективи розвитку підприємств АПК після підписання Угоди.

«Сьогодні на двосторонньому рівні ми опрацьовуємо питання, яким чином ми будемо імплементувати цю Угоду в життя», - додав Янукович.

Президент також зазначив, що підвищення якості української продукції дозволить не тільки вийти вітчизняним підприємствам на нові обсяги реалізації, але і дозволить українським споживачам отримувати якіснішу продукцію.

«Це від наших підприємств будуть вимагати, щоб вони випускали продукцію більш якісну, але ця ж продукція буде поставлятися і на український ринок, і від цього буде вигравати і український споживач», - підкреслив Президент.

Янукович зазначив, що Україна буде виходити на нову якість продукції, яка буде користуватися попитом і на європейському ринку, за рахунок інвестицій та впровадження нових технологій. «Попереду ще багато попрацювати, але поступово ми будемо виходити на нові стандарти, обсяги поставок», - сказав Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Країни-члени ЄС визначили обсяг тимчасового застосування Угоди про асоціацію з Україною одразу ж після підписання документа без її ратифікації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190