Євроінтеграційні устремління України не завадять співпраці з Росією та іншими країнами Митного союзу, зазначає Президент України Віктор Янукович.

«Незважаючи на наші далекосяжні плани в євроінтеграції, ми ні в якому разі не плануємо розірвання наших відносин з нашими традиційними партнерами - з Росією, країнами Митного союзу», - сказав Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ у Кіровограді.

«Створення всеохоплюючої зони вільної торгівлі не приведе до розриву зв'язків з Росією як стратегічним партнером України», - підкреслив він.

Президент також зазначив, що будівництво заводу ядерного палива у Кіровоградській області, яке ведеться в партнерстві з Росією, буде продовжене. «Я переконаний , що це буде вигідно Україні і Росії», - сказав Янукович.

Глава держави підкреслив, що Україна у співпраці з іншими країнами керується національними інтересами.

«Ми будемо відстоювати свої національні інтереси , і кожна країна, з якою б ми не працювали , де б вона географічно не була розташована, вона також буде думати про свої національні інтереси. Але коли ми бачимо ефект синергії, коли від нашого об'єднання ми будемо бачити вигоду, ми завжди будемо об'єднуватися. Це правило, яке існувало і в минулому, і воно буде діяти в майбутньому», - підкреслив Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 вересня Азаров під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом М’ясниковичем в Астані заявив, що Україна може приєднатися в середньому до 70 угод, які діють в Митному союзі .

Азаров також запропонував країнам Митного союзу перегорнути першу сторінку реакції на майбутнє підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і перейти до реалізації взаємного потенціалу співробітництва.

Російська ж сторона заявила, що Митному союзу у разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС доведеться вжити захисних заходів.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що підписання Україною Угоди з Євросоюзом закриє для неї вхід до Митного союзу Росії , Білорусі та Казахстану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240