Україна буде і надалі зміцнювати свої позиції у світі як потужний гравець на аграрному ринку, заявив Президент Віктор Янукович.

«Цього року ми зібрали 58 мільйонів тонн зерна, що стане рекордним урожаєм за всі роки незалежності», - сказав Янукович під час церемонії відкриття Світловодського річкового терміналу в Кіровоградській області.

«Переконаний, що Україна буде і надалі зміцнювати свої конкурентні позиції у світі як житниці Європи і потужного експортера зернових», - зазначив Президент.

У зв'язку з цим Глава держави підкреслив, що для виконання цього завдання необхідно докласти значних зусиль для розвитку системи річкових і морських припортових елеваторів. «Відкриття Світловодського річкового терміналу - важливий крок у цьому напрямку», - сказав Янукович.

На його переконання, Світловодський термінал - вдалий приклад залучення високих технологій у великотоварні агропромислові комплекси, що сприяє реалізації потужного продовольчого потенціалу України.

«Переконаний, що інвестиції в розвиток інфраструктури аграрного ринку, в елеваторні комплекси - це інвестиції в майбутнє», - сказав Президент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180