Кабінет Міністрів України може передати до Верховної Ради проект закону про внесення змін до виборчого законодавства до отримання висновків Венеціанської комісії щодо нього. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу заявила міністр юстиції України Олена Лукаш.

«Ми отримаємо висновки 11 жовтня, але вже попередньо ми розуміємо, які будуть зауваження та які позитивні моменти будуть відображені. Тому, я думаю, що ми проконсультуємося з керівництвом і спробуємо передати наші напрацювання раніше. Але наші напрацювання не є таємницею, законопроект, який передавався Мін'юстом до Венеціанської комісії, є на сайті міністерства і на інших сайтах. Політики, юристи або хто завгодно міг з ними ознайомитися», - заявила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство юстиції направило Європейській комісії «За демократію через право» («Венеціанська комісія») пропозиції щодо зміни виборчого законодавства на початку липня.

Остаточні рекомендації від ОБСЄ і висновок Венеціанської комісії щодо змін до виборчого законодавства Україна очікує в жовтні.

Реформування виборчого законодавства - одна з умов, висунутих Радою Євросоюзу для підписання Угоди про асоціацію.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178