Президент України Віктор Янукович привітав Федерального президента Федеративної Республіки Німеччина Йоахіма Гаука і Федерального канцлера Ангелу Меркель з нагоди національного свята - Дня німецької єдності і подякував їм за допомогу при євроінтеграції України. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Без сумніву, засновані на німецькій землі в кінці 80-х – на початку 90-х років минулого століття процеси стали не тільки визначальними для державного розвитку ФРН, але і заклали основи формування нового устрою в Європі. Вони також відкрили нові перспективи для країн Центральної та Східної Європи, в тому числі України. Ми вдячні Німеччині за допомогу у втіленні важливих реформ в Україні. Сподіваємося на дієву підтримку ФРН у реалізації євроінтеграційного курсу нашої країни», - наголошується у привітанні Гауку.

При цьому Янукович висловив переконання, що майбутня Угода про асоціацію з ЄС, яку очікується підписати в Вільнюсі, почне якісно новий етап в українсько-німецьких відносинах.

«Високо цінуємо практичну допомогу уряду ФРН у здійсненні системних реформ в Україні та реалізації євроінтеграційного курсу нашої держави. Сподіваємося на підтримку Німеччиною підписання на саміті ініціативи «Східне партнерство» у Вільнюсі Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», - наголошується у привітанні канцлеру ФРН.

Президент побажав обом політикам здоров'я та успіхів, «а дружньому німецькому народові - миру і процвітання».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160