Європейський комісар з питань торгівлі Карел де Гухт не бачить загроз від впровадження поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом як для українських середніх і дрібних підприємств, аграріїв, так і для економіки країни в цілому.

«Ми відкрили свій ринок, ми не намагаємося вас вичавити, ми намагаємося навпаки - відкритися. Ви можете почути від нас тільки - ласкаво просимо», - заявив де Гухт в ефірі «5 каналу».

За його словами, небезпеки для української економіки ніякої немає, вона отримає верховенство права і більше можливостей. «Я не бачу ніякої небезпеки відносно Європи. Проти європейського ринку ви відносно невеликий ринок, так що не буде якогось страху з боку європейського ринку через те, що ви наближаєтеся. Ми не будемо захищатися, навпаки, ми дамо вам можливість», - зазначив він.

«Якщо ми розкриємо наш ринок для вас - це означає, що буде ринок з верховенством права, буде юридична визначеність для малих і середніх підприємців, які хочуть експортувати, активно діяти за кордоном. Важлива річ - можливість працювати на ринку з юридичною визначеністю. Якщо буде щось не так з малою і середньою компанією - це крах для великої компанії. Для малих і середніх підприємців набагато важливіше, щоб діяла юридична система, для того, щоб захищати свої права», - підкреслив єврокомісар.

Зокрема, за його словами, згідно з угодою про вільну торгівлю, Україна зможе щорічно експортувати 300 тис. тонн зернових на європейський ринок.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров наполягає на рівноправному партнерському співробітництві в торговельно-економічній сфері між Україною та Європейським Союзом після підписання Угоди про асоціацію.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246